TV professor er støttet af SSI, Facebook og Carlsberg

Professor, som Tv-avisen bruger er støttet af SSI, Facebook og Carlsberg

TV-stationerne gør ofte brug af professor Michael Bang Petersen. Han er uden tvivl dygtig og kompetent, men uvillig kan man ikke kalde ham.
D. 31.5.2021 modtag han Fritz Kauffmanss pris på kr. 100.000 for ”afgørende data og viden” under coronapandemien.
Prisen blev overrakt af direktør for SSI Henrik Ullum.
Michael Bang Petersen har også modtaget kr. 25 millioner fra Carlbergfondet ifb med
HOPE projektet
Carlsberfondet er via Carlsbergrupper medlem af World Economic Forum.

https://bss.au.dk/om-aarhus-bss/nyheder/vis/artikel/bevilling-fra-facebook-til-aarhus-bss-forskere/

Om HOPE
Projektet vil koble epidemiologiske data med massive sociale datamængder, hvor der på tværs af flere lande trackes adfærd og kommunikation igennem en unik kombination af surveys, etnografiske studier, sociale medie data, digitale fodspor og dataskrab fra medier og myndigheders hjemmesider.

Det er efter min bedømmelse et studie i overvågning. Staten vil vide hvor vi er, hvad vi laver og hvorfor vi gør det.
Ikke særlig sympatisk

Bevilling fra Facebook
Desuden har Michael Bang Petersen sammen med Alexander Bor fra Institut for Statskundskab på Århus BSS modtaget en bevilling fra Facebook på kr. 863.000. Bevillingen skal bruges til at jagte de psykologske motivationer, der ligger bag politisk had og deling af misinformation på sociale medier. Nu skal fænomenet undersøges på tværs af en række lande udover Danmark og USA, hvor forskerene allerede har været i gang med projektet ROPH – Research on Online Political Hostility (støttet af Carlsbergfondet med 15,7 millioner kroner).

Professor jens Lundgren har også modtaget den fornemme Fritz Kauffman pris på kr. 100.000 kroner. Han har modtaget prisen for, jeg citerer Staten Serums Instituts hjemmeside:
“Jens Lundgren er læge og professor på Rigshospitalet. Han er især kendt inden for hiv-forskningen. Han leder blandt andet Copenhagen HIV Programme. Samtidig er han med i en række internationale studier om udbredelsen af hiv-infektioner, behandling og de større samfundsmæssige konsekvenser. Under covid-19-epidemien har han gjort en massiv indsats i forhold til det internationale samarbejde og koordination af kliniske studier. Det gælder for eksempel med hensyn til at optimere behandlingen af covid-19 patienter og kliniske studier af vacciner”.

Jens Lundgrens cv viser at han fra 1984 til 1989 har været tilknyttet Nationale Institute of Allergy and Infectious Diseases under den amerikanske regering, samt NIH, National Institue of health også under den amerikanske regering.

Det ville styrke Tv-stationernes troværdighed, hvis de også interviewer nogle dygtige mennesker, der ikke er støttet af Statens Serum Institut, Carsberg (WEF) og Facebook eller havde tilknytning til den amerikanske regering. Jeg kan foreslå den tyske advokat Dr. Reiner Fulmich. Han er sammen med sit team leder af den internationale corona investigation og er ved at planlægge et massesøgsmål i USA. Michael Yeadon er også en yderst troværdig mand at samarbejde med for Tv-stationer. Michael Yeadon var Vice President og Chief Scientist hos Pfizer i 16 år.

Læs også Hvor er den danske presse

Af Alexandar Søndergaard, journalist

One thought on “TV professor er støttet af SSI, Facebook og Carlsberg

  • 25. august 2021 kl. 17:22
    Permalink

    Godt arbejde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *