Positiv storytelling for konstruktiv udvikling

Alexandar Søndergaard, kreativ chef for resonanz.dkSom 15årig besluttede en ung mand i Århus sig for at bygge sin egen synthesizer kun udstyret med en blikkenslagerloddekolbe og en masse diagrammer hentet hjem fra USA. Som 18årig blev han af systemet sendt ud for at grave huller på en strand, for derefter at fylde dem op. I 25 år var han ansat som tekniker i et af Danmarks bedste lydstudier. I dag har han sin egen succesvirksomhed i Århus og er kendt over hele verden for sine designs af elektronik til professionelle lydstudier. Hvad skyldes det? Passion og drive. Det kan du læse om i resonanz.dk

Da en ung 17årig knægt fra Malling blev professionel fodboldspiller, fik han et buskort, så han kunne komme til og fra træning. Det kunne næsten ikke blive større. Da han stoppede som professionel, efter at have spillet på de store stadions over hele Europa, kunne han ”næsten købe hele busselskabet”.
Det skyldes også passion og drive – at man sætter sig et mål og går efter det. Målet var i første omgang ikke at tjene mange penge, men at satse 100% på det han var god til. Denne historie bringer vi også i resonanz.dk.

Der er også historien om en ung landmand fra Langeland, der som 17årig rejste til Canada og begyndte med en skovl og en spade. I dage ejer han 5 helikoptere i sin virksomhed Ridge Rotors i Rocky Mountains. Vi spurgte ham, om det havde været hårdt at nå så langt. ”Nej, egentlig ikke. Det var jo bare noget jeg gjorde”, lød det i telefonen fra Ridge Mountains.

Ingen af de tre har stræbt efter et 12-tal til studentereksamen, som de i øvrigt ikke har. Der er ikke noget galt med et 12-tal, men det skal ikke være det eneste, det drejer sig om. Uddannelse er så meget mere end at kunne gentage, hvad ens lærer har sagt igennem 3 år. Uddannelse er også at turde tro på sine egne ideer, at turde gå ud i livet og prøve sig selv af, uden smålig skelen til, ”hvad andre gør”.

Onlinemagasinet Rezonanz er sammensat af mennesker med hver sin forskellige baggrund. Det giver os en styrke, en alsidighed og nogle kompetencer som gør, at vi tilsammen kan mere end vi ville kunne hver for sig. Det er synergieffekten, der er vigtig. Målet er at skabe noget sammen, som er til gavn for mange mennesker. Det er formålet med Rezonanz, som er et magasin om kultur og kreative mennesker med noget på hjerte. Vi definerer ordet kultur bredt, for kulturen er det lim, der binder mennesker og samfund sammen. Kultur er de ting og de mennesker vi omgiver os med, og som vi lever blandt.

Tiden lige nu er meget presset, og vi bliver hele tiden udsat for et bombardement af auditiv og visuel støj; bliver hele tiden mindet om, hvor meget vi skal nå, for at være med i kapløbet om at komme først. Men først til hvad? Der er ikke tid til hverken selvrefleksion, refleksion over livet og/eller hvad det indeholder. Det giver vi dig tid til med Rezonanz. Vi beskæftiger os med mennesker, deres historie, og hvorfor de har gjort som de har. Det synes vi er spændende.

Storytelling har altid været fundamentet for mennesket udvikling. Ordet var vigtigt og var årsagen, til at mennesker flyttede sig, lærte nye måder at jage på eller kunne fortælle om fjerne rejser og helt anderledes folkeslag, der i bund og grund lignede dem selv men på en anden måde. I dag har vi fået alle muligheder og flere til for at udtrykke os. Men vi glemmer ofte den positive storytelling på bekostning af den sensationelle nyhedsværdi og det overfladiske.

Rezonanz er ikke nyhedssite. Vi kommer ikke til at rydde forsiden med Breaking News. Vi vil hellere fortælle historier, som vi synes er væsentlige.

Rezonanz er Danmarks ny onlinemagasin om kultur og kreative mennesker med noget på hjerte. For der er altid en historie.

Copyright:
Alexandar Søndergaard

Chefredaktør, Rezonanz