Miss Tiwaz – sange fra hjertet

Den danske sangerinde Miss Tiwaz har lige udsendt sin ny single “Sunrise Cafe” på streamingtjenesterne over hele verden. Men der er altid en historie.

Miss Tiwazz er Sange fra Hjertet. Hun har hidtil været et ubeskrevet blad i den danske musikverden, men sidste år debuterede hun med conutrysangen “I`m the lucky One” Miss Tiwaz er er en enstående sangerinde med en exceptionel dyb stemme fyldt med feeling. 10 år gammel begyndte hun at synge og senere har hun sunget i forskellige sammenhæng, Singlen “I`m the lucky One” er hendes debut og samtidig det musikalske bagtæppe for hendes liv med en lang karriere som professionel coach for personlig udvikling sammen med sine mange amerikanske paint og quarterheste. Senere blev hun fuldtids billedkunstner med eget galleri.
Miss Tiwaz indgang til musikken vil altid komme fra hjertet. “Omfavn livet og vær taknemlig. Man skal ære de rescourcer som man har fået. Og det lever hun efter.

“Vi skal være glade for livet, og ære de ressourcer livet tilbyder os”

Sangen “I`m the Lucky One” handler om, at vi skal sætte pris, på hvor heldige vi er. Vi skal være glade for livet og ære de ressourcer livet tilbyder os. Den er skrevet af Alexandar Søndergaard under Coronakrisen, og i den situation er der sikkert mange, der er faldet ned i et sort hul og har tænkt, at det hele er håbløst. At vi blev begrænsede.
En del af teksten lyder:  ” Many good reasons for being alive. Many good reasons to be loved”.

Det drejer sig om at have visioner for hvilket liv vi gerne vil have og så leve dem ud. Mange ting er ændrede, men vi skal ”Back in the saddle, back to where we belong”.

“Musik for mig er at glemme verden omkring mig. Den eksisterer kun i de toner jeg spiller eller synger. Og den eksisterer i pauserne. Som en kunstner der maler på et canvas,
maler jeg med min musik, skaber drømme. Det er storytelling. Musik skal skabe følelser, det er et verdenssprog”.

Miss Tiwaz nyeste singleudspil ”Sunrise Café” er en skøn americana-country-rock sang, der vanen tro tager udgangspunkt i Miss Tiwaz & Alexandars eget liv.

 
Det er det, der kendetegner den danske sangerinde Miss Tiwaz. I hendes tekstunivers, som hun skriver sammen med sin mand Alexandar,  trækker hun på sin egen hovedstol og deres eget liv. De har noget på hjerte, som de mener er universelt. ”Sunrise Cafe” handler om at kunne finde den indre sol frem, selvom det måske er den værste regnvejrsdag udenfor én selv.

Vi ved jo alle sammen, at solen kommer tilbage på et tidspunkt.

Miss Tiwaz siger det meget klart: ”Don´t let the sun go down on a rainy day,  don´t let the sun go down on a sunrise café, don´t let the dark clouds shade for the sun,  don´t let the sun go down on a sunrise cafe”. Man skal forsøge være den allerbedste udgave af sig selv, man skal turde danse rundt i morgensolen nede ved havet, eller nyde at se at blomsterne svaje i vinden og få det bedste ud af livet.

Men det kan være svært at finde ud af hvem man er, og hvorfor, når man i mediebilledet hele tiden ser en verden af smarte habitter, hurtige penge, katastrofer og ”verdens undergang”.
Livet er hårdt for nogle mennesker, og ikke alle kan se muligheden for at vælge, hvilken vej man vil ud af. Men Miss Tiwaz & Alexandar har valgt. Og de håber, at budskabet om, at man skal finde sin indre sol frem, kan inspirere dem der lytter til musikken til at se lidt mere positivt på sig selv, deres liv og verden omkring dem.

Se flere af Miss Tiwaz og Alexadars videoer på youtu crossroadmusik

Alexandar kommer fra et hjem med klaver og bogreol, og den musikalske løbebane begyndte hos lillebyens gamle organistinde, der var overbevist om, at vejen til musikkens hjerte og absolutte forståelse gik gennem den danske komponist og organist C.F. Weyse, der er kendt for sine fædrelandssange og salmer. Senere opstod der dog en vis uenighed imellem lærer og elev, da pop- og pigtrådsmusikken gjorde sit indtog i radio og TV. Weyse var ikke længere nok for Alexandar.
Der manglede noget. Det førte til en perlerække af markante teenageår som sanger og guitarist i coverbandet “Jangles”, som var vidt berømte og meget efterspurgte på barndomsøen Langeland i det Sydfynske Øhav, Langeland, hvor de glade 60’ere sørgede for fuld musik på de mange, af tidens, dansesteder.

Et nyt livskapitel begyndte, da Alexandar som 22 årig flyttede til København for i en årrække at arbejde som tonemester i diverse lydstudier.

Alexandar har en meget bred musikalsk baggrund og har spillet i coverbands, brassband og symfoniorkester. Senere tilføjede Alexandar billeder til sit professionelle lydunivers og arbejdede med både lyd og billeder indenfor TV-branchen. De blev til 30 år med spændende opgaver og ditto rejser over den halve verden.

“Det er ikke kun den hurtige popsang, der kommer fra Alexandar”

Alexandars tilgang til musik er, at man skal kunne mærke det. Musik og tekst skal have noget på hjerte, og selvom bagtæppet for Alexandars musik er den engelske/amerikanske folkemusik- og poptradition er det ikke kun den hurtige popsang, der kommer fra ham. Inspirationen er den amerikanske countryrock scene. Musikken skal være gennemarbejdet og gerne langtidsholdbar. Alexandars kompositioner stiler således ikke efter at blive et nyt hit, men det er dejligt hvis det bliver det.

Alexandar er gift med kunstneren og sangerinden Miss Tiwaz og sammen skaber de noget af det musik, de begge holder af i deres eget studie.

Se mere på Miss Tiwaz & Alexandar hjemmeside crossroadmusic.dk