Dit eget personlige livshjul for personlig udvikling

Det store livshjul.

Livshjulets lære er stort og fascinerende. Et navigationsværktøj som har været brugt i de fleste oprindelige samfund til gavn for den enkelte med fokus på helhedstanke og social ligeværdighed i harmoniske fællesskaber. Livshjulet skaber sammenhæng mellem den indre og ydre verden og mellem naturen og universet – mellem himmel og jord.

Som samfund er vi blevet tilpassede til at give vores kraft væk til ydre magter; det være sig vores regering, religiøse figurer, læger, lærere og arbejdsgivere. Det at lytte til sin indre vejledning er altafgørende for at kunne tage sin kraft tilbage.

Livshjulet er et universelt arkesymbol som man finder indenfor oprindelige kulturer fra hele verden.
De amerikanske indianere kalder dette hjulkors for Medicinhjulet, i Danmark hedder det et Solhjul, og hos buddhisterne i østen hedder det Samsara.

Livshjulets lære af Sinnet TiwazDer er tale om et arketypisk symbol som det moderne menneske ikke tillægger den helt store mening, men som står for en indgående lære i livets grundlæggende naturprincipper. Livshjulet, kort fortalt er et navigationsredskab som hjælper mennesket med at vandre i harmoni og balance i livet på jorden.

Overalt i Danmark og hele Skandinavien findes der oldgamle helleristninger hvor solhjulet er fast symbol. Desuden er de danske cirkelborge bygget således at de fra luften ligner store hjulkors. Selvom det moderne samfund for længst synes at have tabt forbindelsen til den åndelige verden, er det ikke svært at indleve sig i tanken om solhjulets grundliggende principper. For sammenligner man symbolikken fra andre folkeslag som stadig holder liv i gamle traditioner, så er der rigtigt mange paralleller.

Harmoni med årstiderne
Personligt har jeg studeret indianske medicinhjul og deres grundprincipper og ud fra denne lære, tilladt mig at genskabe et livshjul, tilpasset til disse breddegrader. Hele vejen igennem har jeg aldrig været i tvivl om at vi her i landet, i tidernes morgen, var et åndeligt defineret folkefærd, der levede i naturlig harmoni med årstidernes rytme og i forståelse med de fire verdenshjørners forskellige energimæssige indflydelse.

En historisk figur som Egtvedpigen vækker gådefulde associationer om dette. Personligt er jeg ikke i tvivl for med fare for at gentage mig selv, så kan man tage mennesket ud af naturen, men aldrig naturen ud af mennesket.


Vi er alle en del af det samme kosmiske verdenshav, dråben i havet er som havet i dråben.

Derfor giver det mening at antage at livhjulets universelle lære, er stort set den samme overalt i verden, uanset navn og mindre symbolforskelle.

Da alting bygger på sammenhæng er det vigtigt at få sat livshjulet fast på det indre landkort. Jeg starter helt enkelt med en grundlæggende skabelon, som jeg vil fylde på med relevanter del-elementer efterhånden.

Som man kan se på ovennævnte figur, er det første der udgør det helt enkle solhjul et ligebenet kors i midten, der indikerer de fire verdenshjørner. Som alt muligt andet i naturen er vindretninger budbringer af bestemt karakter.

De fire vindretninger
Således er vinden fra øst af livgivende karakter, der bringer visioner, fødsler af alt nyt, og målrettet handlekraft i spil.

Syd står for glæde, passion, loyalitet og leg . At lære ved hjælp af glædesfyldt leg.

Vest står for evnen til eftertanke, introspektion, instinktiv og intuitiv forståelse.

Nord står for forfædrenes visdom og universelle indsigter.


Du er til enhver tid mester i dit eget univers og skaber derfor din egen virkelighed. Dette gyldne kompas forsyner dig med særlige indsigter i din sjæls, såvel som din personligheds mission, vision og kvaliteter, samtidig med at det afdækker de eventuelle faldgruber, som du kan tiltrækkes af, når du kommer ud af balance.

Styrk dine karrieremæssige muligheder med SInnet TiwazVi kan alle drage nytte af de fire vindretningers energier. Og der er stof nok til tykke bøger om emnet.
Men et 10 siders kompendium personligt tilsnittet er en rigtig god start, for dig som vil personlig udvikling.
Tiwaz Wheel of Life – TWOL forsyner dig med det stof som drømme er gjort af, drømme, der baner vejen for din gang på jorden og som derfor skal tages seriøst.

Pris indtil 1. januar kr. 1800. Efter 1. januar er prisen kr. 2500.

Kontakt mig for yderligere information

Sinnet Tiwaz sinnet@sinnettiwaz.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *