Hvorfor blev 2020 et år med global panik over en virus

Hvorfor blev 2020 så pludseligt og så kraftigt et år med global panik over en virus, der for de fleste mennesker knap er farligere end en almindelig influenzavirus? En Ny bog fra Brownstone Intistute afslører, hvordan galskaben startede, hvad der holdt den i gang, og hvordan den kunne ende. Der er tre fortællere i denne bog, der er en blanding af stringent forskning og videnskab og fortællende prosa. Deres oplevelser illustrerer, hvad der skete med enkeltpersoner og gennem dem med hele samfundet, og fortæller os – hvis vi er interesseret i at lytte – hvordan man undgår gentagelse. Denne litterære præsentation er blandet med detaljerede rapporter om de faktiske data og seriøs forskning, der generelt er blevet undertryk af en presse, der har svigtet os totalt og sløret af offentlige sundhedsmyndigheder.

Brownstone Institute har lige annonceret udgivelsen af ​​The Great Covid Panic: Hvad var det der skete, hvorfor skete det, og hvad skal vi gøre nu. Bogens forfattere Paul Frijters, Gigi Foster og Michael Baker. Bogen kombinerer stringent videnskab og forskning med stemningsfuld og tilgængelig prosa og dækker alle de spørgsmål, der er centrale for pandemien og det katastrofale politiske svar. Det er en fortælling lige så omfattende som den er intellektuelt ødelæggende. Kort sagt, det er den bog, verden har brug for lige nu.

Det er en fortælling lige så omfattende
som den er intellektuelt ødelæggende. Kort sagt,
det er den bog, verden har brug for lige nu.

I den enorme panik, der udbrød i begyndelsen af ​​2020, begrænsede næsten enhver regering i verden bevægelsesfriheden hos ​​deres befolkninger. De forstyrrede uddannelsen af børn, suspenderede normale individuelle frihedsrettigheder, kaprede dets sundhedssystem og på andre måder massivt øgede kontrollen over menneskers liv. Forsøg på at kontrollere den nye coronavirus i de fleste lande gjorde antallet af dødsfald, som følge af både virus og andre sundhedsproblemer, højere. Nogle lande og regioner slap ud af galskaben i begyndelsen af ​​2021 eller endda før. Andre regeringer, stadig i midten af ​​2021, er stadig mere fanatisk besat af kontrol.

“En tour-de-force om, hvordan den pandemiske reaktion blev drevet af frygt, publikumstænkning, store virksomheder og et ønske om kontrol, snarere end af sunde folkesundhedsprincipper. Dette er helt sikkert en klassiker. ” ~ Professor Martin Kulldorff, Harvard Medical School

De bange, var de perfekte ofre for dem med iskolde hjerne, der erkendte, at dette var en enestående mulighed for at gribe magt og rigdom til sig selv. Lammelsen af ​​de frygtindgydende førte i sidste ende til hjerteløs forsømmelse, social opløsning, udbredt tyveri og totalitær kontrol.

“En tour-de-force om, hvordan den pandemiske reaktion blev drevet af frygt, publikumstænkning, store virksomheder og et ønske om kontrol, snarere end af sunde folkesundhedsprincipper. Dette er helt sikkert en klassiker. ” ~ Professor Martin Kulldorff, Harvard Medical School

De menneskelige omkostninger var enorme. Børn fik depressioner over, at de ikke måtte være samme med deres bedsteforældre, da de fik at vide, at det kunne slå dem ihjel. Derfor skulle de udvise samfundssind og undgå at besøge dem. Mange mennesker, der havde brug for at træne, blev bange for at dyrke motion sammen med andre eller forhindret i det af bestemmelser fra regeringerne. Hospitaler lukkede for normal pleje og kirurgiske indgreb blev aflyst. Og som følge deraf var der mange der døde. Massesult i fattige nationer kostede millioner af liv og kastede flere millioner ud i fattigdom og elendighed, forårsaget ikke af en virus, men af ​​aktiv regeringspolitik. Hundredvis af millioner mistede deres job, frihed til at leve og rejse, og motivation til at rejse sig om morgenen.

Bogen forklarer hvad der skete, og har et bud på, hvordan man undgår gentagelse næste gang – for der kommer selvfølgelig en næste gang og en næste gang derefter. Kun en tåbe tror på, at historien om hans egen oplevelse vil beskytte fremtidige generationer.

Den store panik illustrerede både tendensen hos magthaverne til at bruge frygt til at udvide deres kontrol og selve frygtens sociale konsekvenser

Covid-politikere følte et behov for at udstråle magtfuldkommenhed og fuldstændig tillid til de foranstaltninger, de tog. Derimod virkede de ikke interesseret i objektive overvejelser på et bredere samfundsniveau. Dette lammede befolkningerne og mange opfattede først for sent hvad der var i gang.

https://brownstone.org/articles/the-great-covid-panic-by-frijters-foster-and-baker-available-september-2021/

Om Barrington Institute:
Brownstoneinstituttets mission, som på mange måder er The Great Barring declarions spirituelle barn,  er konstruktivt at affinde sig med det, der skete, forstå hvorfor, opdage og forklare alternative veje og forhindre at sådanne hændelser i at ske igen. Lockdowns har skabt præcedens i den moderne verden og uden ansvarlighed vil sociale og økonomiske institutioner blive knust igen. Brownstone Institute er afgørende for at forhindre gentagelse af lockdowns ved at stille beslutningstagere intellektuelt til ansvar. Derudover håber Brownstone Institute at belyse en vej til genopretning efter de ødelæggende sikkerhedsskader, samtidig med at den giver en vision om en anden måde at tænke på frihed, sikkerhed og offentligt liv.

https://brownstone.org/about/

https://gbdeclaration.org/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *