Europæisk Middelalderfestival i Horsens 2017

English version
Europæisk Middelalderfestival  2017 i Horsens i weekenden var en smeltedigel af farver, mad, håndværk, musik, mennesker, religion, indtryk, udtryk, kunst og kultur. Det var en rejse i tiden, da Rezonanz gik rundt blandt mennesker, der i denne weekend i Horsens levede deres drømme ud som munke, kogekoner, adelsmænd, riddere, skuespillere, dansere, jonglører. Middelalderfestivalen stod i reformationens tegn, da det i år er 500 år siden, at Luther skrev sine 95 berømet teser, der var med til at starte reformationen.  Det var storytelling fra en overgangstid, som indebar store omvæltninger for hele Europa. Nogle af dem, der var kommet til Horsens, for at være en del af sceneriet var Lilly og Alwin fra Holland. Hele sommeren rejser de rundt i Europa og besøger Middelalderfestivals.

Liddy og Alwin fra Holland, Middelalderfestival i Horsens. Foto Alexandar SøndergaardAlwin: ”I sidste måned var vi i Italien, og vi har været til Middelalderfestivals i Belgien, Frankrig. I Tyskland er der Middelalderfestivals hele året rundt. Hver weekend et nyt sted, og det besøger vi en 5 – 6 gange om året.

-Hvad er det ved Middelalderen, der er så vigtigt for jeg. Hvad betyder det for jer?

Alwin: ”Vi har alle været der”.

-Kan du mærke at du har levet før – i Middelalderen?

Alwin. ”Nej, det er ikke der jeg er. Jeg nyder livet som det er. Men når vi rejser rundt til Middelalderfestivals er vi på en tidsrejse, og jeg kan godt lide atmosfæren. Der var ikke noget teknologi til at forstyrre. Middelalderfestivals er god mad, en sjov og spændende oplevelse, og så kan jeg også godt lide musikken fra den tid”.

Lilly: ”For mig er følelsen noget stærkere, fordi det betyder meget for mig, hvordan vores forfædre levede, og hvordan livet har været for dem. Samtidig har jeg en følelse af at have levet på den tid. Og så har jeg en stor glæde ved at gå ind i processen og sy vores kostumer selv. Tøjet, kronen, bæltet – både mit og min mands kostume”.

Se Rezonanz fotoessay her. Tryk billeder for large:
[FinalTilesGallery id=’1′]

Salg af billeder kontakt: redaktion@redaktion.dk

Copyright:
Tekst og foto: Alexandar Søndergaard, Rezonanz.
Art Direction Sinnet Tiwaz, Rezonanz

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *